نقشه برداری املاک فاقد سند

نقشه برداری املاک فاقد سند

برخی از املاک به شکل قولنامه ای باقی مانده اند. در نقشه برداری املاک فاقد سند مالکین این املاک موفق به اخذ سند رسمی برای ملک خود نشده اند. دلیل اصلی این امر موانع قانونی بوده است. در نتیجه به جهت اخذ سند رسمی ملک قولنامه ای لازم است از ماده 147 استفاده نمود. البته استفاده از این ماده قانون شرایطی دارد و همه املاک مشمول نمی شوند. که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

به طور کلی از جمله شرایطی که می بایست وجود داشته باشد این است که ملک دارای سابقه ثبتی و دیوار کشی باشد. همچنین ملک داری بنا باشد. علاوه بر آن لازم است دسترسی به مالک رسمی ملک نیز وجود نداشته باشد. زیرا در آن صورت می توان با مراجعه به اداره ثبت اسناد اقدام به انتقال مالکیت رسمی نمود.

برای اخذ سند تک برگ برای ملک قولنامه ای لازم است نقشه یو تی ام ملک تهیه شود. برای تهیه این نقشه می توان به یک فرد متخصص و با تجربه مراجعه نمود. تا در نتیجه این نقشه با دقت بالا تهیه شود. برای تهیه نقشه یو تی ام مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی باعث تهیه نقشه ای با دقت و کیفیت بالا می شود.

هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند طبق تعرفه ای معلوم می شود. این تعرفه به عواملی بستگی دارد. از جمله عاملی که در نتیجه تعرفه تهیه نقشه یو تی ام را تعیین می کند مساحت و کاربری ملک است.

ماده 147

به جهت تعیین وضعیت ثبتی اعیان ملکی که تا تاریخ 1370 بر روی زمین ایجاد شده است. و مالک به واسطه موانع قانونی موفق به اخذ سند رسمی برای ملک خود نشده است. و همچنین برای تعیین وضعیت ثبتی اراضی کشاورزی و زراعی اعم از شهری و غیر شهری که صدور سند تا به امروز برایش انجام نشده است. در نتیجه می توان به کمک این ماده اقدام به اخذ سند رسمی برای ملک نمود.

چه املاکی مشمول ماده 147 می باشند؟

املاکی که مشمول ماده 147 هستند شامل اراضی کشاورزی و باغات و ساختمان هایی است که در گذشته به اسم شخص ثبت شده است. و متقاضی همه یا بخشی از آن را عادی خریداری نموده است. اما به دلیل فوت مالکین زمین یا مالک اصلی هنوز موفق به دریافت سند مالکیت نشده است.

همچنین املاکی هستند که سابقه ثبتی دارد و فرد متقاضی مالک رسمی مشاع ملک می باشد. اما تصرفات ملک وی معلوم شده است اما به دلیل عدم دسترسی به مالک اصلی موفق به اخذ سند مالکیت نشده است. نوع دیگر از املاک، ملکی است که عرصه آن وقف می باشد. و متقاضی با شرط احداث اعیان اجاره نموده است و موفق به دریافت سند مالکیت نشده است.

املاکی که مشمول ماده 147 نیستند؟

برای برخی از املاک قولنامه ای نمی توان بر طبق ماده 147 اقدام کرد و سند مالکیت اخذ نمود. املاکی که مشمول ماده 147 اند شرایط خاصی دارند. املاکی که جر منابع طبیعی می باشند و یا وابسته به سازمان ها و ادارات دولتی می باشند. همچنین املاکی که دارای سابقه ثبتی نیستند. و املاکی که بنا در آن وجود ندارد مشمول این ماده نمی شوند.

علاوه بر این موارد اگر مالک رسمی ملک در قید حیات حیات باشد و دسترسی به وی ممکن باشد. در نتیجه ملک مشمول این ماده نمی شود. همچنین اراضی که مالک رسمی آن فوت نموده است در نتیجه دسترسی به وراث وی ممکن باشد. امکان انتقال سند در دفتر اسناد رسمی وجود دارد.

به جهت اخذ سند ملک قولنامه ای چه مدارکی را لازم است تهیه کرد؟

بر طبق ماده 147 برای املاک مشمول این ماده لازم است مدارکی را تهیه نمود. یکی از این مدارک نقشه یو تی ام است. این نقشه نقشه ای با دقت بالا می باشد و با تهیه آن مساحت، ابعاد و موقعیت دقیق ملک تعیین می شود. این نقشه از عرصه و اعیان در خواست می شود. علاوه بر این نقشه مدارک حقوقی ملک نیز در خواست می شود.

برای تهیه نقشه یو تی ام به جهت اخذ سند رسمی ملک قولنامه ای بر طبق ماده 147 می توان به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود. این متخصص برای تهیه این نقشه از تجهیزاتی همچون جی پی اس دو یا سه فرکانسه استفاده خواهد کرد. بعد از برداشت زمینی ترسیم نقشه با دقت بالا انجام می شود.

چگونگی اخذ سند رسمی ماده 147

برخی از املاک و اراضی به دلایلی انتقال مالکیت سند رسمیشان انجام نشده است و ملک هنوز قولنامه ای است. در نتیجه بر طبق ماده 147 می توان اقدام به اخذ سند تک برگ برای این املاک نمود. بر طبق این ماده در صورتی که ملک دارای سابقه ثبتی باشد. و دیوار کشی و بنا نیز در ملک وجود داشته باشد و ملک منابع طبیعی نباشد. در نتیجه اگر که دسترسی به مالک و وراث رسمی ملک وجود نداشته باشد می توان طبق ماده 147 عمل نمود.

به جهت گرفتن سند تک برگ برای واحد های قولنامه ای لازم است. مدارکی را تهیه و به اداره ثبت اسناد ارائه نمود. در واقع از جمله مدارکی را که لازم است تهیه نمود نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان است. برای تهیه نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان لازم است به یک فرد متخصص و دارای صلاحیت مراجعه نمود. تا در نتیجه این نقشه با کیفیت مطلوبی تهیه شود.

برای تهیه نقشه یو تی ام ماده 147 از عرصه و اعیان می توان به کارشناس رسمی دادگستری مراجعه کرد. این متخصص برداشت زمینی را انجام خواهد داد و در ادامه ترسیم نقشه یو تی ام با کیفیتی بالا انجام می گیرد. نقشه یو تی ام تهیه شده از عرصه و اعیان چاپ و مهر و امضا شده معتبر می شود. در نتیجه قابل ارائه به اداره ثبت اسناد خواهد بود. تا سند رسمی برای ملک قولنامه ای صادر شود.

هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند طبق عواملی از جمله مساحت ملک و کاربری ملک تعیین می شود. و تعرفه تهیه نقشه یو تی ام هر ساله طبق تعرفه ای معلوم اعلام می گردد.

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

اولین نفری باشید که امتیاز ثبت می کند 🙂

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما